woensdag 27 april 2016

Een duivelse 'foute' zet

Ode aan de h-pion

Dameoffer
April 2016. Na de opheffing van de seniorentak van de Schaakclub Ten Boer ben ik nu inmiddels bijna een jaar lang lid - en naar volle tevredenheid - van de S.C.Lewenborg in Groningen, samen met een drietal andere ex-leden. Daar is Piet Beetsma er één van. Altijd een geduchte tegenstander en op de club jaren bij de top behorend.

Het eerste seizoen is door mijzelf min of meer aangemerkt als een kennismaking met de club en haar leden en van een al te ambitieuze start was dan ook geen sprake geweest. Desondanks mag er over de score in de interne competitie, ondanks heel wat misstappen, niet al te veel geklaagd worden. Natuurlijk is wedstrijdleider Jan Schut ook min of meer verplicht de 'oud-Ten Boersters' af en toe tegenover elkaar te laten plaatsnemen. Zo geschiedde dit ook afgelopen 19 april toen Piet, met wit spelend,  de tegenstander werd. Het werd een mooie en bijzondere partij. Mooie manoeuvres, offers over en weer, gemiste kansen, een koningsaanval en dan een opeens die vreselijke duivelse , maar o zo 'foute' zet.

Hieronder de partij Piet Beetsma (wit) - Klaas Dijkhuizen (zwart); SC Lewenborg, Groningen, interne competitie.
(de diverse driehoekjes zijn voor de voorkeurinstelling, een klik op een zet in het commentaar levert direct de stelling van dat moment op.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...